Over ons

Ik ben Mariët en ik ben 53 jaar. Ik ben al meer dan 20 jaar uit het arbeidsproces vanwege een ernstige lichamelijke beperkingen. Ik heb het Ehlers Danlos syndroom, ziekte van Cushing, ziekte van Mèniére, diabeet, en zuurstof afhankelijk. Ik lig 24/7 in een rolstoelligbed vanwege inoperabele breuk van het bekken. Daarbij heb ik 2 hersenbloedingen opgelopen door mijn ziekte en waarbij ik bij de eerste bloeding 8 jaar lang niet heb kunnen spreken. De tweede bloeding heeft als restschade blindheid opgelopen. En kan niet veel meer zien.

Mijn bedrijf heb ik opgericht op 6 september 2017. Omdat ik ziek werd van alle zorg eigenbijdragen die opstapelde en niet meer kon betalen. Ik heb geleerd als je hard werkt dan verdien je geld. En zo begon ik aan mijn bedrijfs avontuur. Dieren trimsalon Het Kammetje 

Kwam er al snel achter dat ondernemers voor alles moeten betalen en van een simpele WAO kom je niet ver. Bij de bank hoefde ik niet aan te kloppen want die herinnerde mij steeds eraan dat ik beperkt ben. Dan maar vanuit huis starten met mijn trimsalon zodat ik geld kan sparen voor een toekomstig pand. Even later kwam ik erachter dat het meedoen in de maatschappij toch iets genuanceerder lag als ik hoopte en kon mijn trimopleiding niet doen in Nederland, want ook hier vonden ze mij te beperkt voor hun opleiding. Toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik in Amerika een trimopleiding gaan doen en daar haalde ik het diploma. Toen mijn eigen Trimcollege Het Kammetje opgericht voor mensen met een lichamelijke beperking het trimvak te leren. Daarna zijn we gestart met een dierenvoer Bezorgdienst waar we uw dierenvoer op de afgesproken tijd en dag aan u leveren. We leveren uw droogvoer per maand in een afgesloten voerton zodat al het droogvoer vers blijft. Dit geldt voor dit moment nog voor regio Amstelveen. 

Wanneer we een geschikt pand hebben gevonden in Amstelveen van minimaal 200m2 dan starten de andere afdelingen van het bedrijf ook. De draaiboeken daarvan met de bijbehorende mensen staan al klaar. Zoals de ouderensoos met aaidieren, een kinderclub waar alles draait om huisdieren. Een Dieren Bieb waar Amstelveners hun dierenboeken kunnen lenen en onze medewerkers met een uitdaging hun bibliotheek skills op kunnen doen. 
En nog leuker wordt onze werkplaats waar mensen met een beperking onze dierenbenodigdheden fabriceren voor onze webshop zoals hondenhokken, voerbakken, fleece speelgoed, krabpalen, sieraden etc. 

De Stagiaires weten ons inmiddels te vinden in onze trimsalon voor uw hond, kat, konijn en cavia.  Maar ook de vrijwilligers komen wanneer hun kunnen. Of men nu beperkt is of niet dat maakt bij ons in het bedrijf niet uit. 

En nu dus de volgende stap onze webwinkel. We gaan proberen mooie duurzame kwalitatief goede producten te zoeken die we zelf samen met onze klanten uitgebreid testen alvorens ze onze standaard halen. Zodra we gesetteld zijn met onze webshop starten we met dieren tweedehandspullen pagina. Daar krijgt u geen garantie natuurlijk meer over want deze spullen worden verkocht door de klanten zelf. 

We hopen dat u met ons mee wilt groeien en kijken uit naar uw positieve reacties. 

Groet Mariët en haar team. Van Het Kammetje